Het profiel bij een winterband is heel anders dan bij een zomerband. Een winterband heeft afvoerkanalen naar de zijkant van de band en het profiel is meer uit blokjes opgebouwd. Hierdoor kan hij makkelijker water afvoeren en heeft hij meer grip in de sneeuw. Het profiel bij een winterband is dieper dan bij een zomerband. Dit is nodig om grip te houden in de sneeuw. Sneeuw gaat tussen het profiel zitten en wordt afgevoerd naar de buitenkant van de band. Een winterband met minder dan 4,5 mm profiel verliest de werking van het afvoeren van de sneeuw naar de buitenkant van de band en verliest op dat moment het voordeel wat een winterband heeft.

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht maar dat is in een aantal landen anders. In wintersport gebieden zijn winterbanden vaak wel verplicht. Mocht je toch zonder winterbanden rijden in een gebied waar dat verplicht is en je wordt aangehouden, dan kun je op een bekeuring rekenen voor elke band die geen winterband is.

Autobedrijf Peter Heijnes biedt een bandenprogramma aan, waarmee u snel en gemakkelijk voor elk seizoen de juiste banden onder uw auto heeft. Het bandenprogramma voorziet in het twee keer per jaar wisselen van de winter- of zomerbanden, afhankelijk van het seizoen. Voor een bedrag van € 110,- (ex. btw) per jaar krijgt u hiervoor:

* Opslag van de wielen die niet gebruikt worden;
* Wisselen van de wielen;
* Balanceren van de wielen;
* Reinigen van de velgen;
* Meten van profieldiepte, visuele controle van de banden en eventueel advies.

Wij leveren en monteren ook nieuwe zomer- en winterbanden. Huur van een winterwielenset (velgen met winterbanden) is mogelijk! Informeer naar de mogelijkheden!
Bel 0497-519982 of mail ons.